Sunday, February 6, 2011

ASTRONOMY

Psttt pssstt. New post new post.
Ahaha. Lame kot tak updated. rindduuuu blogger2 skalian. Wahhh.Mcm ada je yg sudi membaca. Takpea nvrmind. Talkin2 pasl cuti cina ni, asggmnt takdea belambakk. Tapi stakat 1,2 tu adalahh. Ni nak cerita ckit pasl subject yg aku amik sem 2 ni. Antaranya ASTRONOMY lahh. Nak tahu ke ape tu astronomy? Astronomy tuu kajian mengenai kedudukan badan-badan cakerawala. Tak tahu ke cakerawala tu apa? Haishhh. Cakerawala tu mcm bulan,bintang,matahari,planet dll lahh. Itu pun nak bgthu ke. haha. Wahh. hafal ke sume ni. Act (tgok dlm buku masa nak tulis ni). Lupa plak dah. Hehe. Then, kiteorg dh msuk bab4 kot. Pasl jenis2 waktu. For all info, kite pnye waktu ni sbnrnya takdea 24jam. kkdg lebih, kekdg kurang. Tp pkar2 astronomy ni dah set kan dahh. Tatahu lah mcm mne dowg set kan mase tuu sbb tak berkwn pun dgn dorg. Hehe.(bajet expert). Ok! pastuu ada 1 assgmnt ni. Tittle: 1 sidereal day not equal too 1 solar day. Nak tahu amenda tuu? Hah tgok ni
video

No comments: