Sunday, June 26, 2011

Kisah si kawan seorang penghutang

Selamat petang

Bila kira2 , 8hari lagi aku nak balik ipoh. Tapi kan dah start packing arini. Ek eleh kecohh la kau nik! Bukannya esok nak balik pun. Duhh. Aku siap packing harini sebabnya baju aku tu belambak dalam bakul. Agak2 duabulan aku cuti NAHHH dalam bakul tulah baju aku dalam masa duabulan. Nak kemas lagi luggage aku. Huh demm. Banyaknya koje. Rimas! Tapi semangat lah nak jumpa kawan2 balik. Masing2 nak tunjuk benda baru. Itulah ini lah. Hah ada aku kisah? Gihaha. Tudiaaaa bapak Nazia dah ada fesbuk. Amerikaaa bapakmu. Haha. Ok ok cerita pasal kawan. Aku ada ramai kawan. Eh bukan nak berlagak tunjuuk hidung kembang, tunjuk montot tonggek sbb aku ada ramai kawan. Ini pasal kawan aku punya kawan lah. Taknak melibatkan sesiapa ye. Tapi jadikan pengajaran buat semua. Kawan aku punya kawan ni asik suka berHUTANG. Aku pun taktahu kenapa. Nak kata takde duit sangat, eh kau bukan duduk rumah papan lah! Sokay lah kalau berhutang kita bayar balik. Ini tak bayar der. Ape cerita mu ni? Hahaha dah la Malas la nak kecoh2. Sebab aku nak balikk ipoh dah. YAHOOOOOOOOOOO. Eh tetiba plak takde kena mgena. Korang ada masalah yang sama? Jomm ikuti tips yang tak seberapa betul ni :

1. Korang dengan lemah lembab bercakap dalam volume satu radio kereta MYVI . Dan bercakap lah elok2. Kalau dia kurang pendengaran , korang UP lagi sampai volume 5. Kalau buta pendengaran plak , meh ikut number 2

2. Nahh , tetiba datang dekat penghutang korang dan cakap dengan simpatinya masalah yang melanda korang. Walaupun takde apa masalah. eh ini masalah jugak! Masalah penghutang buta pendengaran. Kalau penghutang tu ada jiwa dan raga, mesti dia ingat pasal hutang korang. Hihi tapi kalau dia cakap serbegini 'eh aku ada hutang kau lah tahun lepas, tak bayor2 lagi, nanti lah aku bayar erk' Demm. Jom tengok number3.

3. Kali ini guna kekasaran tahap min dengan menyindir si penghutang. Buat je hati kering korang. Asik si dia je nak hati kering. Lemak santan lahhh mu ni hihi. Apaaa?? Tak sedar diri lagi??

4. Kali ni guna kekasaran tahap max . Korang pura2 nak pinjam duit dia. Pastu bila dia minx balik duit dia(eh melampau, duit dia ingat plak, duit hutang tak ingat), korang pun cakap dengan volume tahap 5 secara sindiran 'eh tahun lepas kan kau hutang tigapoloh ringgit aku , ni aku pinjam rm29.90 Nahhh balanca sepoloh sen . Terima kasih. Hihi settle hutang korang dah!

Huhu. Tak salah korang nak tolong kawan sendiri. Tapi kena fikir juga, sebab apa kawan korang tu nak pinjam. Kalau setakat nak enjoy tu. Takpea, korang simpan duit korang je. Pasal makan takpe, ayah aku cakap kena pentingkan makan. Tapi jangan lah sampai nak makan pun FREEaje. Tak halal makanan yang kau makan tu . Sekian,









p/s: Takde kena mengena antara pengsan dan ICU

3 comments:

cik aisha said...

kalau rase xley nak ikhlaskan ati redha pasal utang tu, minx je dgn muka selamba.ye la xnambah dosa kwn2 kta xredha utang dia...:p

hamzah ian said...

kalo tak byr tu sakit.. huhu

Nik Azny said...

Muka kite pulak yang tebal sebab asik minx hutang je. Gerammm :)